Australische deelstaat New South Wales na 240 dagen vrij van bosbranden

Voor het eerst in 240 dagen woedt er geen enkele natuurbrand in de Australische deelstaat New South Wales, aldus de brandweer van de deelstaat maandagochtend (Nederlandse tijd). Sinds juli werd Australië geteisterd door heftige bosbranden met dodelijke gevolgen, waarbij New South Wales het zwaarst werd getroffen.

De brandweer moest maandenlang met man en macht vechten tegen de vuurzeeën, maar kreeg uiteindelijk hulp van forse regenval begin februari.

Halverwege die maand meldde de lokale brandweer van New South Wales al dat het vuur onder controle was en men zich kon focussen op het herbouwen van de regio. Nu is er officieel geen brand meer te vinden in het gebied. Wat de situatie is in de andere door branden getroffen deelstaten, zoals Queensland en Victoria, is niet bekend.

De bosbranden in Australië woedden al maanden en sinds september kwamen hierbij ook minstens dertig mensen om het leven. Naar schatting gingen miljoenen hectaren aan natuur verloren en stierven er miljarden dieren in de branden.

De Australische premier Scott Morrison heeft een zogeheten Royal Commission ingesteld, die onder meer naar de invloed van het klimaat op de branden zal kijken.

Author: bughunter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.